Izbira materiala

Ponudimo vam lahko širok nabor visokokakovostnih materialov, s katerimi poskrbimo za obstojnost in vizualno podobo vaših samolepilnih etiket na roli. V osnovi razlikujemo med papirnimi in sintetičnimi materiali.

Med papirne materiale spadajo premazni in nepremazni, metalizirani, termo občutljiv samolepilni papir. Med vsemi temi papirnimi materiali vam lahko ponudimo tudi različne specifikacije lepil, ki poskrbijo za obstojnost samolepilne etikete pri različnih vremenskih in temperaturnih spremembah.

Sintetični materiali se uporabljajo predvsem v kemični in kozmetični industriji, kjer je lahko etiketa izpostavljena raznim tekočinam in zaradi sintetične osnove material ne absorbira tekočin. PP – polipropilenski material je v primerjavi s PE – polietilenom manj sintetičen in raztegljiv. Uporabljamo ga predvsem pri lepljenju samolepilnih etiket na plastično embalažo, medtem ko PE – polietilen uporabljamo pri embalažah, kjer se lahko pojavi krčenje ali spremembe oblike embalaže. Poleg navadnega belega PP in PE vam lahko ponudimo tudi metaliziran PP in PE, kjer pridobimo metalni učinek na samolepilni etiketi.

 
 

Pomembno vlogo pri samolepilnih materialih igra tudi lepilo. Poznamo več vrst lepil, s katerimi poskrbimo za obstojnost etikete pri spremembah temperatur ali vremenskih razmer. Tako poznamo lepila, ki so permanentna, ekstra permanentna, pralna, lahko odstranljiva ali prekrivna.

Materiali:

  • Širok nabor visokokakovostnih samolepilnih materialov z raznimi certifikati uporabnosti
  • Papirni ali sintetični materiali
  • Papirni materiali: premazni, nepremazni, metalizirani, termo občutljivi
  • Sintetični materiali: PP, PE
  • Širok nabor različnih tipov lepil na papirnih in sintetičnih materialih